Kawa ziarnista jest to produkt najczęściej kierowany to barów, restauracji, kawiarni i tych klientów detalicznych, którzy w swym gospodarstwie domowym posiadają młynki do kawy, bądź ekspresy do kawy, mielące ziarno. Kawa w ziarnach bowiem to najskuteczniejszy i najlepszy sposób na zaoferowanie tego produktu klientom. Kawa swoje najcenniejsze właściwości zyskuje bezpośrednio po jej zmieleniu, pierwsza godzina od momentu obróbki jest najważniejsza dla parzenia kawy, w tym czasie kawa wydziela wiele olejeków aromatycznych i smakowych, które kształtuja smak i zapach danego gatunku kawy.
Na jakość tego artykułu wpływ mają: gatunek, warunki dorastania ziaren, moment zbierania owoców, transport, palenie, pakowanie, przechowywanie kawy. Na większość z tych składników jakości nie mamy wpływu, oprócz procesu pakowania i przechowywania. Specjalizujemy się w produkcji wysokiej jakości opakowań do kawy, które przez wiele miesięcy zapewniają idealne warunki do kawy, by ta nie traciła właściwości z jakimi została zapakowana do specjalnej torebki na kawę. Te opakowania zapewniają wysokiej jakości barierę nieprzepuszczającej głównych wrogów kawy, przez które w krótkim czasie traci najcenniejsze właściwości.
Kawa ziarnista przed jej zapakowaniem podlega obróbce cieplnej – paleniu. Jest to proces, który nadaje zaparzonej kawie kolor, smak, zapach, cierpkość i gorycz. Taka kawa w znacznie mniejszych stopniu niż kawa świeżo mielona wydziela naturalnie wytwarzane gazy. Te opary zawierają w sobie cenne olejki aromatyczne i smakowe. Taka kawa w saszetkach bez odpowietrzenia doprowadzi do jej napełcznienia, a w konsekwencji zniszczenia. By temu zapobiec stosowane są zastępczo dwa zabiegi, odgazowania wymuszonego lub naturalnego oraz pakowanie kawy w ziarnach bezpośrednio po jej paleniu do opakowań z wentylem.
Ziarna kawy po 2 tygodniach od ich obróbki cieplej zaczynają tracić swoje właściwości, Dodatkowa nie zmielona kawa jest bardziej odporna na światło. Taki produkt jest znacznie mniej wrażliwy na wpłyn czynników, powodujących zmniejszenie przydatności do spożycia. Sprzedając kawę ziarnista najczęściej klient chciałby zobaczyć jakość, wygląd ziaren. Z naszymi opakowaniami to nie jest problem. Proponujemy już w regularnej sprzedaży torebki z fałdą dolną i okienkiem, zarówno w wersji kolorowej jak i papierowej. Klient mający mozliwość zobaczenia wyglądu ziaren na pewno chętniej zdecyduje wybrać się taki produktu, który sam może ocenić
Torebki do pakowania kawy jakie Państwu proponujemy to wysokiej jakości produkt, które doskonale chroni zapakowany produkt w środku, a jednacześnie kawa w saszetkach pochodzących z naszej produkcji będzie wyglądać niezwykle atrakcyjnie.
Nasze opakowania posiadają metalizowany bądź ofoliowany środek, są to najczęściej trzy warstwowe laminaty, odporne, wytrzmałe na uszkodzenia mechaniczne. Oferujemy wiele typów torebek. Prowadzimy regularną sprzedaż opakowań z fałdą dolną i torebek z fałdą boczną i centralnym zgrzaniem na jednej ze ścian oraz opakowania próżniowe. Na indywidualne, spersonalizowane zamówienia produkujemy również w/w. modele oraz wiele innych.
Opakowania foliowe stojące z okienkiem w regularnej sprzedaży dostępne są w poniższych rozmiarach (patrz tabela).
Rozmiar
|
Wysokość (mm)
|
Szerokość (mm)
|
Głębokość fałdy dolnej(mm)
|
---|---|---|---|
70g
|
160
|
110
|
35
|
150g
|
210
|
130
|
40
|
250g
|
230
|
160
|
45
|
500g
|
260
|
190
|
55
|
Saszetki foliowe z okienkiem
Comments are closed.