Pakowanie próżniowe to jak do tej pory najskuteczniejszy sposób na przedłużenie terminu przydatności produktów spożywczych. Również jest to najlepsze opakowanie dla kawy, która została poddana procesowi odgazowania. Idealne warunki beztlenowe, nie pozwalają na opuszczenie żadnych olejków aromatycznych, czyli zapakowane jej właściwości organoleptyczne nie mają prawa zostać utracone.
Opakowania próżniowe jakie Państwu oferujemy to wysokiej jakości 7-warstwowy laminat, bardzo wytrzymały, odporny na uszkodzenia mechaniczne. Daje gwarancję utrzymania warunków beztlenowych w środku opakowania do dwóch lat od momentu szczelnego zamknięcia saszetki u producenta kawy, jeśli saszetke nie ulegnie celowemu zniszczeniu, zgnieceniu, upadku z dużej wysokości. Nasze produkty jakie dostarczymy, wcześniej podlegają wieloetapowej kontroli, by nie trafiła do Państwa żadna wadliwa sztuka, która naraziłaby Państwa na straty sprzedawanego wyrobu.
Opakowania do kawy zapewniające warunki próżniowe posiadamy również w regularnej sprzedaży. Sa to torebki z fałdą dolną (typu doypack) bez zapięcia. Dostępne są w wariancie toby przezroczystej jak i mlecznej w kilku wielkościach od 50g do 500g. Po zapakowaniu towaru do środka należy dokładnie zgrzać górna krawędź opakowania przy użyciu zgrzewarki próżniowej. Na opakowaniach należy również umieścić naklejkę samoprzylepną z nazwą produktu, logo firmy, składnikami itp. Wystarczy, gdy etykieta będzie ulokowana jak najbardziej na środku opakowania.
Opakowania próżniowe produkujemy również na indywidualne zamówienia klientów. Możemy je stworzyć w innych kształtach, by jak najlepiej spełnić Państwa oczekiwania. Produkujemy torebki foliowe z nadrukiem do 9 kolorów włącznie w technice druku wklęsłego. Na tych opakowaniach mogą zostać umieszczone wszelkie informacje jakie chcą Państwo umieścić, druk może być jednocześnie wykonany w wykończeniu matowym i błyszczącym co spowoduje jeszcze lepsze walory estetyczne. Korzystając z możliwościu zadruku bezpośrednio na torebce próżniowej, nie trzeba jej opakować dodatkowo w papierowy rękaw.
Pakowanie próżniowe jest efektywne dla pakowania kawy, jeśli najpierw po procesie jej obróbki mechanicznej bądź cieplej zostanie poddana procesowi odgazowania. Te proces niestety nie jest korzystny dla kawy, gdyż traci swoje najcenniejsze olejki aromatyczne szczególnie w przypadku usuwaniu oparów z kawy mielonej. Jednak kawa mielona jest jedynym rozwiązanie dla sprzedawców detalicznym, by swoim klientom zaoferować kawę, którą będą mogli sobie sami przyrządzić, nie posiadając młynku do mielenia kawy. Jednak opakowania próżniowe, w które zapakują Państwo kawę, nie pozwolą na utratę jej jakich kolwiek właściwości z jakimi została zapakowana. Są to opakowania najlepsze, gdy zakłady że kawa będzie składowana w magazynie, sklepie przez bardzo długi okres czasu.
Jeśli kawa ma być pakowana bezpośrednio po procesie jej obróbki w opakowania, a następnie zamykana, w naszej ofercie znajdą również Państwo opakowania z wentylem, który pozwala na ujście naturalnie wytwarzanych oparów z opakowania, a w nieznacznym stopniu wpływa na zewnętrzny wygląd opakowania.
Comments are closed.